Botulinum toxin – Injektionskurs

Vill du bli utbildad inom en teknik som ger dig mer självständighet, en ökad inkomst och mer frihet?

Vi erbjuder en grundläggande kurs i Botulinum toxin. En lördag i månaden, året runt (ej januari, juli, augusti), arrangerar vi en injektionsutbildning med Botulinum toxin. Kurserna leds utav legitimerade tandläkare Peter Carlsson och legitimerade sjuksköterska Katarina Lindberg. För att delta skall du vara legitimerad läkare eller tandläkare. Är du leg. sjuksköterska krävs ett skriftligt intyg från den läkare som är medicinskt ansvarig på din klinik.

Vår kurs i Botulinum Toxin typ A är en omfattande teoretisk och praktisk introduktionskurs. Du får en grundlig genomgång på botulinum toxin och vi går igenom den bakgrundsinformation och de färdigheter du behöver för att kunna injicera på ett professionellt sätt. Kursen täcker allt ifrån medicinska aspekter såsom ansiktets anatomi, information om eventuella komplikationer och hur man förebygger dessa till att konsultera, föra journal och samtycke enligt personuppgiftslagen.

Botulinum toxin är ett muskelavslappnande medel som används för att behandla ett antal olika tillstånd. Botulinum toxin innehåller den aktiva substansen botulinumtoxin typ A och injiceras i muskler och hud för att motverka rynkor, svett och migrän m.m. Det verkar genom att delvis blockera nervimpulser i de muskler som injicerats och minskar kraftiga sammandragningar av dessa muskler.

Vår grundkurs hålls under en heldag och vi ser till att utrusta dig med kunskap och tekniker för att utföra de mest efterfrågade behandlingarna i ansiktet. Anmäl ditt intresse redan idag för att få en plats på vår injektionskurs med Botulinum toxin!

Ansökningskriterier:
Du skall vara legitimerad läkare eller tandläkare. Är du leg. sjuksköterska krävs ett skriftligt intyg från den läkare som är medicinskt ansvarig på din klinik.


Kursinformation

Lördagar en gång i månaden – Klockan 12-18
Nästa datum: 1 December 2018, 12.00-18.00.
På Beautyprofession Sweden AB
08-30 13 17
070 869 33 01

Anmäl intresse

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig med vidare information angående lediga kursdatum.