Botulinum toxin (Botox) – Injektionskurs

Vill du utbilda dig inom en teknik som ger dig mer självständighet, en ökad inkomst och mer frihet?

Vi ger en bred kurs i botulinumtoxin. Denna kurs anordnas en lördag per månad året runt (utom januari, juli och augusti). Kurserna leds av legitimerade tandläkaren Peter Carlsson och legitimerade sjuksköterskan Katarina Lindberg. Deltagarna ska vara legitimerade läkare eller tandläkare. Är du legitimerad sjuksköterska krävs ett skriftligt intyg från den läkare som är medicinskt ansvarig på din klinik.

Kursen i botulinumtoxin typ A är en omfattande teoretisk och praktisk introduktionskurs. Den innehåller en grundlig genomgång av botulinumtoxin och vi går igenom den bakgrundsinformation och de färdigheter som behövs för att kunna injicera på ett professionellt sätt. Kursen täcker allt från medicinska aspekter som ansiktets anatomi, information om eventuella komplikationer och hur man förebygger dessa komplikationer till konsultation, journalföring och samtycke enligt personuppgiftslagen.

Botulinumtoxin är ett muskelavslappnande medel som används för att behandla ett antal olika tillstånd. Botulinumtoxin innehåller den aktiva substansen botulinumtoxin typ A och injiceras i muskler och hud för att motverka rynkor, svett och migrän m.m. Substansen verkar genom att delvis blockera nervimpulser i de muskler som injicerats och minskar kraftiga sammandragningar av dessa muskler.

Grundkursen hålls en heldag och du får ta del av den kunskap och de tekniker som behövs för att utföra de mest efterfrågade behandlingarna i ansiktet. Lämna en intresseanmälan redan idag för att få en plats på denna injektionskurs.

Utbildningarna ges i Stockholm, Göteborg, Malmö och Borås.

Ansökningskrav:
Du ska vara legitimerad läkare eller tandläkare. Är du legitimerad sjuksköterska krävs ett skriftligt intyg från den läkare som är medicinskt ansvarig på din klinik. Ny lag och regler från den 1 juli 2021; estetiska kirurgiska ingrepp får endast utföras av de som har bevis om specialistkompetens inom en specialitet som är adekvat för det ingrepp som det gäller. Är du osäker kring din behörighet för att jobba med denna typ av behandlingar kan du få mer information via Socialstyrelsen.


Kurstillfällen 2021:

10 april
25 september
30 oktober
04 december

Kursinformation

Beautyprofession Sweden AB
08-30 13 17
070 869 33 01

    Intresseanmälan

    Observera att fält markerade med en stjärna * är obligatoriska.
    Jag är intresserad av följande utbildning

    Ny lag och regler från den 1 juli 2021; estetiska kirurgiska ingrepp får endast utföras av de som har bevis om specialistkompetens inom en specialitet som är adekvat för det ingrepp som det gäller. Är du osäker kring din behörighet för att jobba med denna typ av behandlingar kan du få mer information via Socialstyrelsen.
    Jag förstår