Botulinum toxin (Botox) – Injektionskurs

Vill du utbilda dig inom en teknik som ger dig mer självständighet, en ökad inkomst och mer frihet?

Vill du utbilda dig inom en teknik som ger dig mer självständighet, en ökad inkomst och mer frihet?

Vi ger en bred kurs i botulinumtoxin. Denna kurs anordnas en lördag per månad året runt (utom januari, juli och augusti). Kurserna leds av legitimerade tandläkaren Peter Carlsson och legitimerade sjuksköterskan Katarina Lindberg. Deltagarna ska vara legitimerade läkare eller tandläkare. Är du legitimerad sjuksköterska krävs ett skriftligt intyg från den läkare som är medicinskt ansvarig på din klinik.

Kursen i botulinumtoxin typ A är en omfattande teoretisk och praktisk introduktionskurs. Den innehåller en grundlig genomgång av botulinumtoxin och vi går igenom den bakgrundsinformation och de färdigheter som behövs för att kunna injicera på ett professionellt sätt. Kursen täcker allt från medicinska aspekter som ansiktets anatomi, information om eventuella komplikationer och hur man förebygger dessa komplikationer till konsultation, journalföring och samtycke enligt personuppgiftslagen.

Botulinumtoxin är ett muskelavslappnande medel som används för att behandla ett antal olika tillstånd. Botulinumtoxin innehåller den aktiva substansen botulinumtoxin typ A och injiceras i muskler och hud för att motverka rynkor, svett och migrän m.m. Substansen verkar genom att delvis blockera nervimpulser i de muskler som injicerats och minskar kraftiga sammandragningar av dessa muskler.

Grundkursen hålls en heldag och du får ta del av den kunskap och de tekniker som behövs för att utföra de mest efterfrågade behandlingarna i ansiktet. Lämna en intresseanmälan redan idag för att få en plats på denna injektionskurs.

Utbildningarna ges i Stockholm, Göteborg, Malmö och Borås.

Ansökningskrav:
Du ska vara legitimerad läkare eller tandläkare. Är du legitimerad sjuksköterska krävs ett skriftligt intyg från den läkare som är medicinskt ansvarig på din klinik.


Kurstillfällen 2020:
22 feb
23 maj
19 sep
5 dec

Kursinformation

Lördagar en gång i månaden – Klockan 12-18
På Beautyprofession Sweden AB
08-30 13 17
070 869 33 01

Intresseanmälan

Observera att fält markerade med en stjärna * är obligatoriska.
Jag är intresserad av följande utbildning

Denna kurs vänder sig till dig som har goda anatomiska kunskaper.
Jag förstår