Komplett utbildning i fillers – 3 dagar

2 dagar – Filler grundutbildning

Vill du utveckla dig i din karriär? Erbjuda injektioner och fillers till dina kunder? Eller vill du starta en helt ny bana, och driva en egen skönhetsklinik? För dig med intresse och passion för skönhet är detta chansen för dig i denna växande bransch!

Detta är en komplett utbildning för dig som har för avsikt att arbeta professionellt med injektionsbehandlingar och fillers.

Vi erbjuder ett förmånligt pris för en utbildning i denna omfattning, du har dessutom möjlighet att delbetala avgiften.

Du lär dig: behandla läppar, nasolabiala fåror, marionetter, små rynkor och ärr, hals, kinder, läppar, näsa och käklinjer samt en avancerad teknik.

Du instrueras individuellt vid hands on-praktik. Metoder som cross hedge, fen, layering, nippage, fishbone, linear retrograde med flera lärs ut.

Du får erfarna lärare och världsledande produkter:
Vi använder fillers av varumärket Zfill, från det världsledande tyska läkemedelsföretaget Zimmer Aesthetics. Beautyprofession, i vars regi denna utbildning anordnas; har över 30 års erfarenhet av branschen. Tack vare våra lärare får du reda på mycket mer än bara teori och teknik – du får här värdefulla kunskaper och tips som bara lärare med lång erfarenhet har kunnat skaffa sig. Det här är både värdefullt och ger dig bättre förutsättningar när du ska ta steget vidare i din karriär.

Allt detta ingår i utbildningen:
Injicering av filler:
Läppar
Nasolabiala fåror
Marionetter
Små rynkor och ärr
Hals
Avancerad teknik läppar
Kinder
Näsa
Käklinjer
Kontraindikationer
Patientsäkerhet

Du får personlig handledning i de praktiska övningarna. Utbildningen ges på tre dagar.

Tider:
Måndag-onsdag kl. 12.00–18.00

Vi har max 5 deltagare per kurstillfälle för bästa möjliga utbildning och praktik.

Pris: 24 995 kr :- (inkl. moms)

Observera att det i priset ingår:

 • Fillers till ett marknadsvärde av 19 988 kr
 • Teorimaterial
 • Journalmaterial
 • Marknadsföringsmaterial
 • Försäkring
 • Internationellt certifikat från det tyska läkemedelsföretaget Zimmer Aesthetic efter avklarad kurs

Studiematerialet är pedagogiskt utformat för både teori och praktik och har tagits fram Zimmer Aesthetics. Du har tillgång till ditt kursmaterial online, även efter utbildningens slut.

OBS! Denna kurs vänder sig till dig som är Leg. Läkare, Sjuksköterska eller Tandläkare. Ny lag och regler från den 1 juli 2021; estetiska kirurgiska ingrepp får endast utföras av de som har bevis om specialistkompetens inom en specialitet som är adekvat för det ingrepp som det gäller. Är du osäker kring din behörighet för att jobba med denna typ av behandlingar kan du få mer information via Socialstyrelsen.

ANMÄL DIG NU

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN 2021:


27 – 29 september
25 – 27 oktober
29 november – 1 december
20 – 22 december

 

ANMÄL DIG NU

PRIS: 24 995 : – (inkl. moms)

ADRESS:
Beautyprofession Sweden AB
Tegnérgatan 9
111 40 Stockholm

TIDER:
Måndag-tisdag-onsdag
12.00 – 18.00

Vilka fillers avser kurserna?

Zfill tillverkas av det välrenommerade Zimmer Aesthetics Division Germany.

Ansökningskriterier

Denna kurs vänder sig till dig som är Leg. Läkare, Sjuksköterska eller Tandläkare. Ny lag och regler från den 1 juli 2021; estetiska kirurgiska ingrepp får endast utföras av de som har bevis om specialistkompetens inom en specialitet som är adekvat för det ingrepp som det gäller. Är du osäker kring din behörighet för att jobba med denna typ av behandlingar kan du få mer information via Socialstyrelsen.

Efter avslutad utbildning
 • Vi hjälper dig med råd och tips, support, service och bra priser på fillers.
 • Möjlighet att låna och utföra behandlingar på vår klinik i Stockholm.
 • Kostnadsfri vidareutbildning för de som köper våra fillers.
 • Hitta samarbetspartners

I samarbete med Zfill erbjuder Beautyprofession dig möjligheten att få tillgång till de bästa möjliga internationella utbildningarna inom injektionsteknik för fillers. Vi kan även erbjuda och skräddarsy individuella kurser. Du hittar Zfills aktuella kursutbud här. Om du vill veta mer eller få en privat konsultation innan du bestämmer dig, gör en intresseanmälan! Våra utbildningar vänder sig till dig som har goda anatomiska kunskaper.

  Intresseanmälan

  Observera att fält markerade med en stjärna * är obligatoriska.
  Jag är intresserad av följande utbildning

  Ny lag och regler från den 1 juli 2021; estetiska kirurgiska ingrepp får endast utföras av de som har bevis om specialistkompetens inom en specialitet som är adekvat för det ingrepp som det gäller. Är du osäker kring din behörighet för att jobba med denna typ av behandlingar kan du få mer information via Socialstyrelsen.
  Jag förstår  Vanliga Frågor & Svar

  HUR FUNGERAR ZFILL?

  När vi åldras minskar produktionen av hyaluronsyra, vilket gör att hudens elasticitet minskar och rynkor, fåror och linjer uppstår. Hyaluronsyra är en bindvävssubstans som finns naturligt i huden och har en stark vattenbindande förmåga vilket ger huden volym. Zfill tillför mer volym och stimulerar hudens celler, vilket leder till en utslätande effekt på rynkor och fåror samt en förbättring av hudens struktur. Zfill är en icke-permanent filler som omsätts i kroppen med tiden.

  VEM ÄR LÄMPLIG FÖR ZFILL BEHANDLING?

  Män och kvinnor i alla åldrar som har torr hud, rynkor, fåror eller konturer i ansiktet som de vill förändra.

  VEM SKA INTE ANVÄNDA ZFILL?

  Undvik behandling med Zfill om du är gravid eller ammar. Behandling är även olämpligt om du behandlas med någon form av blodförtunnande medicin som till exempel Albyl, Trombyl och Waran. Vi är försiktiga med att behandla personer med Zfill som är benägna att bilda keloider (överväxta ärrbildningar). Detsamma gäller dig som har en tendens att få hypertrofiska ärr, som kännetecknas av upphöjda, röda ärrlinjer. Om du har använt permanent fillers avråder vi från behandling i samma område. Vid behandling med hyaluronfiller från en annan tillverkare ska du vänta i sex månader. Vi behandlar inte personer under 18 år.

  HUR GÅR EN ZFILL-BEHANDLING TILL?

  Metoden är snabb, säker och relativt skonsam. Resultatet syns snabbt och det går i princip att gå tillbaka till arbetet direkt efter behandlingen. Området som ska behandlas rengörs och tvättas. Bedövningssalva kan användas om så önskas. Därefter injiceras Zfill med en tunn nål. Det kan sticka till och spänna. Den volymökande effekten gör att rynkan lyfts upp och man får ett omedelbart resultat.

  VAD SKA DU TÄNKA PÅ EFTER BEHANDLINGEN?

  Om något problem uppstår eller om du känner dig osäker måste du kontakta din behandlare omedelbart. Våra rekommendationer efter en fillerbehandling är de följande:

  • Fysisk träning ska undvikas i 24 timmar.
  • Varma bad och bastu ska undvikas i 24 timmar. Duscha istället.
  • Massera ej huden. Då kan produkten flyttas och ge oönskade effekter.
  • Om huden skadats används bakteriedödande salva som skrivs ut på recept vid behov.
  • Kylbehandling kan användas om något temporärt obehag uppstår.
  • Undvik stark sol precis före och efter behandlingen. Om det är omöjligt att undvika sol måste en kraftig solskyddsfaktor användas. Försök att planera behandlingen så att du kan undvika sol den närmaste tiden efter.
  • Makeup kan användas lite lätt efter behandlingen men helst tidigast 4–6 timmar efter behandlingen.
  VILKA EFFEKTER KAN DU RÄKNA MED?

  Resultatet av behandlingen syns direkt. Ofta uppstår en viss svullnad och när svullnaden lägger sig efter några timmar eller någon dag ser du slutresultatet. Räkna med en lätt ömhet och rodnad i området i någon dag.

  Det är viktigt att tänka på att de behandlingsresultat som uppnås med hjälp av icke-permanenta fillers är, precis som namnet antyder, inte bestående. Den ökade vävnadsvolymen kommer att gå tillbaka till den ursprungliga inom 3–12 månader beroende på vilken fillerprodukt som använts och i vilket område den lagts. Det finns dock studier som visar att om en påfyllnadsbehandling görs inom några månader efter den första injektionen så kan utfyllnadseffekten förlängas avsevärt.

  VILKA ÄR ZIMMER AESTHETIC?

  Zimmer Aesthetic ingår i det tyska företaget Zimmer MedizinSysteme. Företaget har funnits i 50 år och är en av Europas ledande tillverkare av kroppsbehandlingssystem. Man tillverkar och säljer bland annat kardiologiska produkter, diagnos- och estetikprodukter samt hyaluronfillers. Företaget satsar mycket på forskning och utveckling. Varje produkt utformas på ett strikt vetenskapligt sätt med anknytning till praktisk verksamhet.

  VAD INNEBÄR EN BEHANDLING MED FILLERS?

  Före

  Boka in en tid hos en utbildad behandlare. Kom till konsultationen förberedd med frågor, önskemål och förväntningar samt lyssna till rekommendationer om vilken fillerbehandling som passar dig bäst. Rekommendationen utgår från vad du vill uppnå, dina ansiktsdrag och personliga livsstilsfaktorer. Efter konsultationen kommer en lämplig behandling att genomföras.

  Under behandlingen

  Fillers injiceras i små mängder i huden med en mycket tunn nål. Gelen ger naturlig volym som slätar ut linjer och rynkor, framhäver ansiktets form eller skapar fylligare läppar. En filler gör huden smidigare och förbättrar dess struktur, samt återställer och bevarar fuktbalansen. Behandlingen går snabbt, oftast tar den endast 15 till 30 minuter. Behandling med fillers påverkar inte ansiktsuttrycket och resultatet syns i regel omedelbart.

  Efter behandling

  Zimmers filler är biologiskt nedbrytbar, vilket innebär att den försvinner naturligt ur kroppen. En uppföljande behandling brukar behövas efter 6 till 12 månader, beroende på individuella faktorer och vilket område som behandlats. Rådgör med behandlaren när en uppföljning kan vara lämplig. Efter en behandling kan en del reaktioner uppstå. Den vanligaste är lätt rodnad, svullnad, klåda, blåmärken, smärta och ömhet. Reaktionerna är vanligen milda till måttliga och försvinner oftast inom kort efter injektionen och av sig självt inom en eller två dagar efter behandlingen, men efter vissa behandlingar kan de vara längre.

  VILKA OMRÅDEN KAN BEHANDLAS?

  Zfill kan användas för att släta ut linjer och rynkor i ansiktet, skapa fylligare läppar, forma ansiktskonturer som kinder och haka samt föryngra huden. De vanligaste behandlingsområdena är:

  • från näsa till mungipa (nasolabialveck)
  • mellan ögonbrynen (bekymmersrynkor)
  • läppar (volym och kontur)
  • kinder och haka (form och kontur)
  • handryggar, dekolletage, ansikte, hals (hudföryngring)

  VARFÖR SKA JAG VÄLJA ZIMMERS FILLERS?

  • Produkterna är säkra.
  • Zimmers fillers liknar kroppens egen hyaluronsyra och är omsorgsfullt testade i kliniska prövningar.
  • De fungerar.
  • Zimmers fillers ger långvariga resultat, men är inte permanent.
  • Dess effekter är kliniskt bevisade med omfattande klinisk dokumentation.
  • De är de mest använda.
  • Zimmers fillers har använts i mer än 20 miljoner behandlingar över hela världen under de senaste femton åren.
  VILKA RISKER FINNS VID ZFILL BEHANDLING?

  Allergiska reaktioner eller andra biverkningar av fillers är extremt ovanliga. I och med att injektioner görs kan det ibland uppstå rodnad, svullnad, smärta, klåda eller blåmärke. Vanligen är dessa reaktioner milda och försvinner inom några dagar. Det kan ibland i efterhand uppstå en inflammatorisk reaktion som ger rodnad, svullnad och en förhårdnad i huden. Uppstår detta försvinner det som regel inom några veckor. Det är mycket sällsynt med kvarstående ärrbildning men det förekommer i enstaka och ovanliga fall.

  Man kan när som helst använda hyalas som är ett hyaluronsyrenedbrytande enzym för att bryta ner och ta bort den injicerade hyaluronsyran. Det finns tillgängligt på kliniken vid behov. Hos oss kan du känna dig trygg.

  FINNS DET ALTERNATIV TILL ZFILL BEHANDLING?

  Zfill har fördelen att du genast kan se effekten av injektionerna. Huden blir mer spänstig, elastisk och får mer lyster. När det gäller att skulptera och skapa nya konturer i ansiktet som ger en påtagligt föryngrande effekt kan behandlingar med Zfill oftast endast jämföras med kirurgiska skönhetsingrepp som exempelvis en ansiktslyftning. Ett kirurgiskt ingrepp innebär alltid en återhämtningstid. Med Zfill kan du gå tillbaka till arbetet samma dag.

  Priset varierar beroende vilken typ av filler som används samt vilka områden som behandlas och kostar från 2 400–10 000:-.

  Kontakta oss för en konsultation så berättar vi mer vad vi kan göra just för dig.