Utbildning i Microneedling

Beautyprofessions utbildning i Microneedling är marknadsledande och ett måste för de som vill arbeta med modern hudvård.

Denna kurs ges på torsdagar (kl. 12–18) och kräver ingen medicinsk legitimation.

Pris: 22 500 kr (inkl. moms).

I priset ingår en Microneedling apparat som är CE-märkt, arbetsmaterial samt nålar och serum för fyra behandlingar. Efter avslutad utbildning erhåller samtliga deltagare ett certifikat som intygar uppnådd kompetens inom Microneedling.

Microneedling är en mycket efterfrågad behandling som används för att åtgärda ett flertal hudproblem. Metoden är en nålbehandling som ökar hudens produktion av kollagen och kan kombineras med andra behandlingar samt hudvårdande produkter.

Microneedling är lämplig vid solskador, slapp/åldrad hud, rynkor, hudbristningar, stora porer, pigmentskador och torra läppar. Resultatet blir en föryngring av huden både när det gäller struktur och kondition.

ANMÄL DIG NU

Vill du behandlas med Microneedling?

Vanliga frågor och svar

Vad händer inför en behandling med Microneedling?

Du träffar en av våra certifierade utövare för en konsultation där ni tillsammans går igenom dina problem och önskemål. Baserat på det rekommenderar utövaren sedan vilken behandling som är bäst lämpad samt berättar om fördelar och eventuella risker. Därefter fattar ni gemensamt ett beslut om vilken behandling som ska utföras. Flera behandlingar kan behövas för att uppnå önskat resultat.


Hur går en behandling till?

En behandling går till på så sätt att tolv sterila engångsnålar skapar upp till 1400 mikrokanaler i sekunden i huden. Beroende på vilket hudområde och hudåkomma som behandlas tillåts nålarna att gå olika djupt ned i huden. Mikrokanalerna gör det dels möjligt att slussa ned aktiva ämnen som till exempel hyaluronsyra på djupet i huden, dels har de en i sig stimulerande effekt på bildandet av kollagen och elastin i huden. Behandlingen utförs med minsta möjliga obehag eftersom kunden erbjuds bedövningskräm vid mer djupgående behandlingar.

Själva behandlingen går ganska snabbt och tar cirka 5 till 10 minuter per behandlat område. Vanligtvis krävs 5 till 6 behandlingar med ca 4 till 6 veckors mellanrum för att nå ett optimalt resultat. Många ser resultat redan efter första behandlingen. Mer varaktiga resultat sker efter 3 till 6 behandlingar.


Vad kan jag förvänta mig efter behandlingen?

Hudens kondition kommer att fortsätta att förbättras under de närmaste 6 till 12 månaderna efter en kur behandlingar och i kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter. Huden kommer att vara lite röd och lätt svullen efteråt. Normalt lägger sig detta efter en till två dagar men ibland tar det upp till en vecka beroende på hur djup behandling som gjorts. Efter behandlingen får ansiktet inte beröras för mycket (risk för bakterier). Undvik även ansträngning och bastubad som gör att du svettas. Dessutom ska makeup undvikas i minst 12 till 48 timmar efteråt.


Kombinations- och eftervård

En Microneedling-behandling kan kombineras med andra typer av behandlingar som till exempel ledljusterapi, kemisk peeling med flera.

För optimal effekt är det önskvärt att behandlingen även följs upp hemma genom att komplettera med hudvårdsprodukter från Jalupro och Dermaha som är specifikt anpassade för just din hudtyp. Vilka produkter som passar just dig och din behandling får du råd om vid behandlingstillfället.


Vilka biverkningar kan man få efter behandling med fillers?

Zfills produkter är vad man kallar icke-permanenta fillers och betraktas som mycket säkra. De förknippas med få och sällan förekommande komplikationer. Den låga komplikationsgraden beror i första hand på att de ämnen som injiceras består av kroppsegen naturlig hyaluronsyra som bryts ned naturligt av kroppen. Om något mot förmodan skulle gå fel går detta tillbaka i takt med att produkten bryts ned av kroppen.

Lägg märke till att det vid behandling med permanenta fillers finns en risk för bestående skador, till exempel ojämnheter både från inläkningsprocessen men även från åldersförändringar i vävnaden. Många läkare avråder helt från dessa.

De potentiella biverkningarna vid fillersinjektioner är bland annat:

Smärta: Att känna smärta är den absolut biverkningen. Det beror på att en substans har sprutats in i huden, vilket kan liknas med samma känsla som ett stort blåmärke. Du kommer att känna ömhet och ha ont de första dygnen och det är fullt normalt.

Spänningar: Ännu en inte ovanlig biverkning är att huden känns spänd och stramar, vilket beror på att området under huden innehåller mer substans. Huden är van vid att hålla sig spänd i ett visst läge som snabbt förändrats. Känslan håller i sig och det kommer att kännas stramt till dess att huden vant sig. Efter några dagar bör den strama känslan ha försvunnit.

Knölighet: Att känna en knölighet under huden i det behandlade området är inte lika vanligt som att känna smärta och ömhet, men det är ingenting att oroa sig för. Knöligheten beror på att fillern inte hunnit lägga sig till rätta.

Vid denna biverkning ska du kontakta din behandlare. Ibland rekommenderas det att man försiktigt masserar det område som känns knöligt. Ofta kan det kännas som att fillern inte hamnat på rätt plats och då kan det gå att massera ned substansen till rätt position.

Domning: I vissa fall kan det behandlade området kännas bortdomnat de första dagarna efter behandlingen. Detta är en vanlig biverkning och det beror helt enkelt på att huden har penetrerats med en nål och en främmande substans har sprutats in. Det är något nytt för kroppen och när den första smärtan har lagt sig så kan området domna bort. Om området känns bortdomnat en längre tid bör kliniken kontaktas för konsultation.

Infektioner: Mycket sällsynta men kan alltid uppkomma när hud penetreras.

Blödning/svullnad: Kan förekomma efter behandlingen och kvarstå upp till en vecka. En missfärgning kan uppkomma i sällsynta fall och hålla i sig lite längre. Området kan bli lite rött och irriterat och små utslag förekomma. Dessa biverkningar är ovanliga och försvinner snabbt. Huden på det behandlade området kan även bli röd och irriterad, klia samt utveckla utslag och överkänslighet. Även dessa biverkningar är ovanliga och oftast snabbt övergående.

Asymmetri/ojämnheter: Beror oftast på fel val av fillers, fel injektionsmängd och behandlarens bristande kompetens. Värt att tänka på är att inga läppar är symmetriska från början, varför en noggrann kontroll av läpparna ska göras före injektionen.


Kan jag gå till jobbet direkt efter?

Man kan få en lätt ömhet och rodnad efter behandlingen, men det lägger sig oftast inom någon dag. En del, men inte alla, svullnar efter läppbehandling och läppförstoring och svullnaden kan synas från några dagar upp till ungefär en vecka. Ibland uppstår blåmärken som kan behöva sminkas över de närmaste dagarna.

PRIS: 22 500 kr (inkl. moms)

KURSER 2021:

29 april
09 september
14 oktober
25 november
16 december

BOKA NU

ANSÖKSKRITERIER: Kräver ingen medicinsk legitimation.

Pris: 22 500 kr (inkl. moms).

I priset ingår en Microneedling apparat som är CE-märkt, arbetsmaterial samt nålar och serum för fyra behandlingar. Efter avslutad utbildning erhåller samtliga deltagare ett certifikat som intygar uppnådd kompetens inom Microneedling.


TID: Denna kurs ges på torsdagar kl. 12.00–18.00

BOKA NU

+46 (0)8 – 30 13 17 | info@beautyprofession.se

    Intresseanmälan

    Observera att fält markerade med en stjärna * är obligatoriska.
    Jag är intresserad av följande utbildning

    Ny lag och regler från den 1 juli 2021; estetiska kirurgiska ingrepp får endast utföras av de som har bevis om specialistkompetens inom en specialitet som är adekvat för det ingrepp som det gäller. Är du osäker kring din behörighet för att jobba med denna typ av behandlingar kan du få mer information via Socialstyrelsen.
    Jag förstår