Microneedling Utbildning

Beautyprofessions utbildning i Microneedling är ledande på marknaden och ett måste för de som vill arbeta med modern hudvård.

Vår kurs erbjuds på torsdagar (12-18) och och kräver ingen medicinsk legitimation.

Utbildningen kostar 22 500 kronor (inkl. moms). I priset ingår tysk E-Dermastamp apparat (CE-märkt och ISO-certifierad), arbetsmaterial samt nålar och serum för fyra behandlingar. Efter avslutad utbildning erhåller samtliga deltagare ett diplom som certifierar kompetens inom Microneedling.

Microneedling är en mycket efterfrågad behandling som används för att åtgärda en hel del olika hudproblem. Metoden är en nålbehandling som ökar hudens produktion av kollagen och kan kombineras med andra behandlingar samt hudvårdande ämnen.

Microneedling är lämplig vid solskador, slapp/åldrad hud, rynkor, hudbristningar, stora porer, pigmentskador och torra läppar. Resultatet blir en föryngring av huden både när det kommer till struktur och kondition.

Våra utbildningar kan du gå i Stockholm, Göteborg, Malmö och Borås.

Kontakta oss för bokning kurs

Boka via Bokadirekt

Vill du behandlas med Microneedling?

Vanliga frågor och svar

Vad händer inför en Microneedling?

Du träffar en av våra certifierade utövare för en konsultation där ni tillsammans går igenom dina problem och önskemål. Baserat på det rekommenderar utövaren sedan vilken behandling som är bäst lämpad samt berättar om fördelar och och eventuella risker.
Därefter tar ni gemensamt beslut om vilken behandling som ska utföras. Flera behandlingar kan behövas för att uppnå önskat resultat.


Hur går en behandling till?

En behandling går till så att 12 sterila engångsnålar skapar upp till 1400 microkanaler i sekunden ned i huden. Beroende på vilket hudområde hudåkomma som behandlas går nålarna olika djupt ned i huden. Microkanalerna gör det dels möjligt att slussa ned aktiva ämnen som t.ex. hyaluronsyra ned på djupet i huden, dels har de en i sig stimulerande effekt på bildandet av kollagen och elastin i huden.
Behandlingen utförs med minsta möjliga obehag då vi erbjuder bedövnings kräm om man önskar det för mer djupgående behandlingar.

Själva behandlingen går ganska snabbt och tar ca 5-10 minuter per behandlat område. Vanligtvis krävs 5-6 behandlingar med ca 4 – 6 veckors mellanrum för att nå ett optimalt resultat. Många ser resultat redan efter första behandlingen. Mer varaktiga resultat kommer att ske efter 3-6 behandlingar.


Vad kan jag förvänta mig efter behandlingen?

Din huds kondition kommer att fortsätta att förbättras under de närmaste 6-12 månaderna efter en kur behandlingar och i kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter. Huden kommer att vara lite röd och lätt svullen efteråt. Normalt lägger det sig efter en till två dagar men ibland upp till en vecka beroende på hur djup behandling som gjorts. Efter behandlingen bör du inte röra vid ansiktet för mycket (risk för bakterier).
Du ska även undvika ansträngning eller bastubad som gör att du svettas samt makeup ska också undvikas minst 12-48 timmar efteråt.


Kombinations- och eftervård

Microneedling behandling kan kombineras med andra typer av behandlingar som t ex led ljus terapi, kemisk peeling mm.

För optimal effekt är det önskvärt att att du även följer upp behandlingen hemma och kompletterar med våra Proglyme och Dermaha hudvårdsprodukter specifikt anpassade för just din hudtyp. Vilka produkter som passar just dig och din behandling får du råd om vid behandlings tillfället.


Vilka biverkningar kan man få efter behandling med fillers?

Zfillers är vad man kallar icke permanenta fillers och betraktas som mycket säkra fillers och förknippas med få och sällan förekommande komplikationer. Den låga komplikationsgraden beror i första hand på att de ämnen som injiceras består av kroppsegen naturlig Hyalyronsyra som naturligt bryts ner av kroppen.

Om något mot förmodan skulle bli fel går resultatet tillbaka i takt med att produkten bryts ned av kroppen. Vid behandling av permanenta fillers finns risk för bestående skador tex ojämnheter både från inläkningsprocessen men även från åldersförändringar i vävnaden, många läkare avråder helt från dessa. De potentiella biverkningarna vid fillersinjektioner är bland annat:

Smärta: Att känna smärta är den absolut vanligaste av alla biverkningar, det beror självklart på att en substans har sprutats in i huden, vilket kan liknas med ett stort blåmärke i känsla.

Du kommer känna dig öm och ha smärtor under de första dygnen och det är fullt normalt.

Spänningar: Ännu en inte ovanlig biverkning, att det känns spänt och stramar beror på att området under huden nu innehåller mer substans, huden är van vid att hålla sig spänd i ett visst läge och förändras det snabbt och håller i sig så kommer det kännas spänt och stramt tills dess att huden vant sig.

Inom några dagar borde den spända känslan ha lagt sig.

Knölighet: Att känna en knölighet under huden i det behandlade området är inte lika vanligt som att känna smärta och ömhet, men det är ingenting att oroa sig för.

Knöligheten beror på att fillern inte hunnit lägga sig till rätta.

Vid denna biverkning så kontakta din behandlare. Ibland rekommenderas det att man försiktigt masserar det område som känns knöligt, ofta kan det kännas som att fillern inte hamnat på rätt plats och då kan det gå att massera ned substansen till rätt position.

Domnad: I vissa fall kan det behandlade området kännas bortdomnat de första dagarna efter behandlingen. Detta är en vanlig biverkning och det beror helt enkelt på att huden har penetrerats med en nål och en främmande substans har sprutats in, kroppen är ovan och när den första smärtan har lagt sig så kan området domna bort.

Om det känns bortdomnat en längre tid så bör kliniken kontaktas för konsultation.

Infektioner: Mycket sällsynta men kan alltid uppkomma där huden penetreras.

Blödning/svullnad: Kan förekomma efter behandlingen och kvarstå upp till en vecka, en missfärgning kan uppkomma i sällsynta fall och hålla isig lite längre. Området KAN bli lite rött och irriterat och små utslag förekomma, dessa biverkningar är ovanliga och försvinner snabbt. Huden i det behandlade området kan även bli röd och irriterad, klia samt utveckla utslag och överkänslighet. Även dessa biverkningar är ovanliga och oftast snabbt övergående.

Asymmetri /Ojämnheter: Beror oftast på fel val av fillers, injektionsmängs och behandlarens kompetens, Värt att tänka på, inga läppar är symetriska från början, därför noggrann kontroll av läpparna innan injektionen. Värt att tänka på, inga läppar är symetriska från början, därför görs en noggrann kontroll av läpparna innan injektionen.


Kan jag gå till jobbet direkt efter?

Man kan ha lätt ömhet och rodnad efter behandlingen men det lägger sig oftast inom någon dag. En del men inte alla svullnar efter läppbehandling och läppförstoring och svullnaden kan synas från några dagar upp till ungefär en vecka. I sällsynta fall får man små blåmärken som kan behöva sminkas över de närmaste dagarna.

Anmäl ditt intresse

Observera att fält markerade med en stjärna * är obligatoriska.Denna kurs vänder sig till dig som är legitimerad läkare, tandläkare, sjuksköterska eller tandhygienist.
Jag förstår

Denna kurs vänder sig till dig som är legitimerad läkare, tandläkare, sjuksköterska eller tandhygienist.
Jag förstår

Denna kurs vänder sig till dig som är legitimerad läkare, tandläkare, sjuksköterska eller tandhygienist.
Jag förstår

Denna kurs vänder sig till dig som är legitimerad läkare, tandläkare, sjuksköterska eller tandhygienist.
Jag förstår

Denna kurs vänder sig till dig som är legitimerad läkare, tandläkare, sjuksköterska eller tandhygienist.
Jag förstår

Du skall vara legitimerad läkare eller tandläkare. Är du leg. sjuksköterska krävs ett skriftligt intyg från den läkare som är medicinskt ansvarig på din klinik.
Jag förstår

Du skall vara legitimerad läkare eller tandläkare. Är du leg. sjuksköterska krävs ett skriftligt intyg från den läkare som är medicinskt ansvarig på din klinik.
Jag förstår


microneedling utbildning

Boka utbildning

PRIS: 22 500kr (inkl. moms)
VAD INGÅR:

 • Micro-needling apparat (CE-märkt)
 • Kursmaterial
 • Nålar (Till behandling av 4 klienter)
 • Serum (Till behandling av 4 klienter)
 • Certifikat/Diplom

När 2020:
23 jan
12 mar
30 apr
02 jun
10 sep
29 okt
03 dec

TID: Fredagar 12.00 – 18.00
KRAV: Inget krav på medicinsk legitimation

Kontakta oss nu för bokning av kurs

+46 (0)8 – 30 13 17 | info@beautyprofession.se

Behandlas med Micro-Needling

Kostnad

Det exakta priset beror på behandlingens omfattning och om den kombineras med annan behandling. Innan behandlingen påbörjas får du en konsultation och prisuppgift av din behandlare.

(PRISER FRÅN SEK)

 • Acneärr kinder
  • 2500:-
 • Ansikte helt
  • 4500:-
 • Ansikte helt inkl. Zfill Refresh hyalyronsyra-filler
  • 4900:-
 • Ansikte helt och hals med Proglyme hyalyronsyra och aminosyra.
  • 4700:-
 • Dekolletage
  • 4700:-
 • Händer
  • 1800:-
 • Ögon
  • 2100:-
 • Överläpp och haka
  • 2200:-
Kontakta oss nu för bokning av behandling

+46 (0)8 – 30 13 17 | info@beautyprofession.se