Zfill är egentligen ett antal filler-produkter på den kroppsegna substansen hyaluronsyra. Dessa produkter tillverkas i laboratorier av tyska företag Zimmer Aesthetic Division

HUR FUNGERAR ZFILL?

Hyaluronsyra finns naturligt i vår hud och är en bindvävssubstans som har en stark vattenbindande förmåga som bidrar med att bevara fukt och elasticitet i huden. Produktionen av hyaluronsyra är som störst när vi föds och bryts ner med åldern som leder till att hudens elasticitet minskar och rynkor, veck och fina linjer blir synliga. Zfill fungerar genom att tillföra mer volym och stimulera hudens celler som i sin tur leder till en utslätande effekt samt förbättring av hudens spänst och smidighet. Zfill är en icke-permanent filler och effekten av behandlingen avtar med tiden.

VEM ÄR LÄMPLIG FÖR ZFILL BEHANDLING?

Behandling med Zfill passar för både män och kvinnor i alla åldrar som vill tillföra mer lyster till huden eller som har besvär med torr hud, rynkor, fina linjer eller veck.

VEM SKALL INTE ANVÄNDA ZFILL?

Vi behandlar inte dig som är under 18 år eller du som är gravid eller ammar. Vi rekommenderar inte användning av Zfill om du behandlas med någon form av blodförtunnande medicinering som till exempel Albyl, Trombyl eller Waran.
Vi iakttar försiktighet om du bildar keloider, överväxta ärrbildningar, samt om du har en tendens att få hypertrofiska ärr som kännetecknas av upphöjda röda ärrlinjer.

Vid tidigare användning av permanenta fillers avråder vi från behandling i samma område. Om behandling med hyaluronfiller från annan klinik har gjorts rekommenderar vi att du väntar i 6 månader innan ny behandling påbörjas.

HUR GÅR EN ZFILL BEHANDLING TILL?

Behandling med Zfill är snabb, säker och skonsam. Innan behandlingen börjar så rengörs och tvättas huden noga för att få bort smuts och bakterier. Om så önskas kan en bedövningssalva appliceras innan Zfill injiceras. Därefter används en tunn nål för att spruta in Zfill i huden och du kan känna att det sticker till och spänner lite. Resultatet kommer omedelbart och efter behandlingen kommer du känna dig som vanligt och kan återgå till arbete/aktiviteter.

VAD SKALL DU TÄNKA PÅ EFTER BEHANDLINGEN?

Kontakta din behandlare direkt om du efter behandlingen känner dig osäker eller om det uppstår något problem.

Våra rekommendationer efter en Zfill behandling:

 • Undvik fysisk träning i 24 timmar.
 • Undvik varma bad och bastu i 24 timmar.
 • Massera eller tryck inte på det behandlade området då produkten kan flyttas och ge oönskade effekter.
 • Om det behandlade området skadas använd vid behov bakteriedödande salva.
 • Om du känner av ett lätt obehag kan det lindras med kyla på det behandlade området.
 • Undvik direkt solljus före och efter behandlingen. Försök planera in behandlingen så du kan undvika solljus i den mån det går. I de fall det inte kan undvikas ska stark solskyddsfaktor användas.
 • Använd inget smink 4-6 timmar efter behandlingen. Därefter kan smink användas sparsamt.
VILKA EFFEKTER KAN DU RÄKNA MED?

Efter avslutad behandling med Zfill kan det uppstå en viss svullnad vid det behandlade området som lägger sig efter ett par timmar och därefter ser du det riktiga slutresultatet. Det är vanligt att känna av en lätt ömhet och rodnad i området som lägger sig efter någon dag.

Zfill behandling är inte en permanent åtgärd och effekten varar mellan 3-12 månader. Vad som påverkar varaktigheten är vilken fillerprodukt som använts samt i vilket område den lagts. Studier visar en tydlig förlängning av utfyllnadseffekten och ett mer bestående resultat om en påfyllnadsbehandling utförs inom några månader efter det att den första behandlingen gjorts.

VAD INNEBÄR EN BEHANDLING MED FILLERS?

FÖRE

Innan behandlingen börjar så bokar du och en av våra utbildade behandlare en konsultation där ni går igenom vilka önskemål och förväntningar du har inför behandlingen. Kom väl förberedd så att vi kan få fram vilken behandling med fillers som passar just dig bäst. Vår rekommendation grundar sig i vad du vill uppnå, dina ansiktsdrag och personliga livsstilsfaktorer.

UNDER BEHANDLINGEN

Behandlingen tar mellan 15-30 minuter och går till så att fillers injiceras i små mängder in i huden med en mycket tunn nål. Resultatet syns direkt och ger naturligt fylligare läppar, slätar ut fina linjer och rynkor, eller framhäver ansiktsformen.

Injicering av Zfill gör huden smidigare, förbättrar strukturen samt återställer och bevarar fuktbalansen.

EFTER

Efter avslutad behandling kan reaktioner som lätt rodnad, svullnad, klåda, blåmärken, smärta och ömhet uppstå. Reaktionerna är vanligen milda till måttliga och håller i sig olika länge beroende på vad för typ av behandling som utförts. Ofta försvinner dessa inom en till två dagar. Skulle andra problem uppstå eller reaktioner som inte försvinner kontakta din behandlare.

Effekten av en behandling bryts naturligt ner i kroppen och en uppföljande behandling brukar behövas efter 6-12 månader. Vad som avgör när en uppföljning kan göras är individuella faktorer samt vilket område som behandlats. Rådgör med din behandlare om när en uppföljning kan vara lämplig.

VILKA OMRÅDEN KAN BEHANDLAS?

Zfill kan behandla flera olika områden där de vanligaste behandlingsområdena är:

 • från näsan till munvinkeln (nasolabialvecket)
 • mellan ögonbrynen (bekymmersrynkor)
 • läpparna (volym och kontur)
 • kinderna och hakan (form och kontur)
 • handryggarna, dekolletaget, ansiktet, halsen (hudföryngring)
VARFÖR SKA JAG VÄLJA ERA FILLERS?
 • Det fungerar.
 • Det är säkert.
 • De är de mest använda.
 • Våra fillers liknar kroppens egen hyaluronsyra och är omsorgsfullt testat i kliniska studier.
 • Effekten är klinisk bevisad och dokumenterad.
 • Ger långvarigt men inte permanent resultat.
 • Våra fillers har använts i flera miljoner behandlingar över hela världen under de senaste tio åren.
VILKA RISKER FINNS VID ZFILL BEHANDLING?

Risken för allergiska reaktioner eller andra biverkningar av fillers är mycket ovanligt.

Milda reaktioner i form av rodnad, svullna, smärta, klåda eller blåmärken är vanliga och brukar försvinna inom några dagar. I vissa fall kan det i efterhand uppstå en inflammatorisk reaktion som ger rodnad, svullnad och en förhårdnad i huden. Uppstår detta försvinner det i regel inom några veckor. Det är mycket sällsynt med någon kvarstående ärrbildning men det förekommer i enstaka fall. I ovanliga fall kan kvarstående och synliga förändringar förekomma.

Om behandling med hyaluronsyra önskas avlägsnas kan du kontakta oss. Vi tillhandahåller ett enzym vid namn Hyalas. Detta enzym bryter ner hyaluronsyran i huden på ett tryggt och säkert sätt.

FINNS DET ALTERNATIV TILL ZFILL BEHANDLING?

Med Zfill behandling ser du effekt direkt och huden blir spänstig, elastisk och får mer lyster. Den enda jämförbara metoden som kan ge en föryngrande effekt genom att skulptera och skapa nya konturer i ansiktet är i dagsläget kirurgiskt ingrepp. Fördelen med Zfill är att du slipper återhämtningstiden som behövs vid exempelvis en ansiktslyftning och ser effekten av Zfill behandlingen direkt.

Kontakta oss för en konsultation så berättar vi mer vad vi kan göra just för dig.